Crowdfunding project

Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project te financieren. Om een project te financieren gaan ondernemers in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen en zo startkapitaal te verkrijgen. Crowdfunding zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers.
Crowdfunding gaat in principe als volgt: Een ondernemer wil een project starten, maar heeft onvoldoende startkapitaal. Om dit kapitaal te verwerven biedt hij of zij het project aan op Internet en vermeldt het benodigde bedrag erbij. Op deze manier kan iedereen die interesse heeft investeren in het project. Het idee erachter is dat veel particulieren een klein bedrag investeren en dat deze kleine investeringen bij elkaar het project volledig financieren.
Alles-over-taarten.nl onderzoekt de mogelijkheid van crowdfunding voor een winkel in taart- en bakproducten. Er wordt dus nog niet daadwerkelijk gevraagd te investeren!
Op basis van de verzamelde informatie wordt bekeken of er op deze wijze startende ondernemers geholpen kunnen worden door professionals omdat veel starters bij banken voor niets aankloppen.

De winkel.
De winkel krijgt een oppervlakte van 160m2. Hiervan zal 60m2 worden gebruikt voor workshops. De winkel krijgt een uitgebreid assortiment bakproducten en accessoires.
Er is meer ruimte beschikbaar dan de 160m2 waardoor ook in de toekomst meer activiteiten mogelijk zijn. Denk aan demonstraties van fabrikanten, cursussen enz.
De winkel wordt gevestigd in de omgeving van Harderwijk.

De investering in de winkel ziet er als volgt uit ;

Winkelinventaris :
Dat is vloerbedekking, stellingen, plafond, verlichting, toonbank, tafels en stoelen, pinautomaat, kassa/computer maar ook dingen als een nietmachine, ordnermappen voor de administratie enz.
Voorraad :
Bakproducten, vormen, machines, boeken, versiersels, enz. enz.

De totale investering is begroot op € 70.000,– Hiervan zal € 50.000,- middels crowdfunding bijeen worden gebracht.

Workshops.
De workshopruimte is beschikbaar voor derden. Via de website kan iedereen die een workshop wil geven zich inschrijven. Hij zij krijgt hiervoor een aparte pagina, deelnemers kunnen daar ook reviews geven over de gevolgde workshop. Ook worden er vanuit de winkel workshops gegeven.

Crowdfunders.
Van u als crowdfunder wordt een investering in de onderneming verwacht. U bepaalt zelf de hoogte van het bedrag. Als rendement kunt u een keuze maken uit een vaste rente of een speciale klantenkaart die u voordelen oplevert. U kiest zelf voor de periode van 3,4 of 5 jaar dat u wilt investeren.

Rendement.
Het rendement in % is bepaald op 5% of u kiest voor een klantenkaart die u doorlopend korting geeft op uw aankopen. Hierdoor is uw rendement zeer aantrekkelijk.
– 5% korting op uw winkelaankopen bij een investering van minimaal 25 euro en maximaal 99 euro.
– 10% korting op uw winkelaankopen + 1 gratis workshop bij een investering van 100 euro of meer.

Welke risico’s lopen particulieren eigenlijk als ze in crowdfunding stappen?
De onderneming wordt opgezet als BV. U leent uw investering uit aan de BV. Gaat het bedrijf failliet dan bent u uw investering kwijt. Bij mismanagement is de ondernemer  weliswaar hoofdelijk aansprakelijk maar kunt u uw investering kwijt zijn.
Crowdfunders lopen het risico op wanbetaling van de overeengekomen rente (of dividend als ze aandelen gekocht hebben) en het niet terugbetalen van de hoofdsom. U dient dus kritisch te zijn, kunt vragen stellen om een beeld te krijgen van de onderneming waarin u instapt.

Via onderstaand formulier kunt u aangeven hoeveel zou willen investeren. Met het invullen verplicht u zich nog tot niets. Het dient als als onderzoek of er draagvlak is voor dit crowdfunding project. Na het invullen wordt u ook de hoogte gehouden van de ontwikkelingen als u dit wenst.
[contact-form-7 404 "Not Found"]